23 Eylül 2007

Aytepe'de Kaybolmak İstiyoruz

Kötü bir pazar...Moralim son derece bozuk. Peki ne yapacağız? Ne yapabiliriz ki? Dağlar bizi çağırıyor, bizde dağlara gittik tabiki. Bu sefer gidebildiğimiz en uzak noktaya gitmek istiyoruz. En yükseğe...Öğlenleyin başlayan bu gezimizde iki şeyi gerçekleşitirdik. Bir doğanın verdiği deşarjı ve yeni aldığımız 4x4 aracımızın testini.

Yeşili görünce insan unutuyor herşeyi. Her şeyden uzak sadece ağaçların rüzgar uğultularını duymak, en yakın insanın kilometrelerce uzakta olduğunu bilmek, size gelecek tek zararın yabani hayattan olacağını bilmek hoşumuza gidiyor. Elbette kötü niyetlide olmada yabani hayattan gelecek tehlikelere karşı önlemliyiz. Bu yüzden de kendimizi güvende hissediyoruz.

Bu gezimizi bize daha yakın olan Aytepe ve Aytepe yolundan Pamukova'ya giden yola doğru yapıyoruz. GPS verisine göre çıktığımız en yüksek yer 1170 metre. Hava aşağıda 19 derece civarındayken yukarıda 11 derece civarında.

Gittiğimiz yol (aslında yolda denemez, bitkiler bazen yolu tamamen kapatmış) çok keyifliydi. 4x4 keyfini aldık açıkcası.

İşte bu gezimizden bazı fotoğraflar.

Bugün babasının çok keyfi olmayınca Biblo'nun keyfi kaçık.
Gezilerimizde artık GPS epey işe yarıyor. Özellikle karşamaşık dağ yollarında gittiğimiz yönü belirlemede, geri dönüşde yolları karıştırmamada, bulunduğumuz rakımı ölçmede vb..Ben Bluettooth'lu bir GPS ve Nokia E61 kullanıyorum. GPS programı ise Nokia'nın web sitesinden indirdiğimiz GPS programı. Seyahat süresi, Google tracker bilgisini Google Earth'e export gibi pek çok özelliği de içinde barındıyor.

4 yorum:

Serra dedi ki...

yerim ben onu yaaa
bak bunnar da bizim ufakLikLar: http://serrayilmaz85.blogspot.com/2007/05/love-yall.html

~Serra

Gezgin Köpek dedi ki...

Serra seninkileri gördüm. Hepsi çok şirin. Dediğim gibi ne çok dostun var..Sevmezler biliyorum ama hepsini mıncık mıncık yapmak isterdim.

Serra dedi ki...

Severler Severler.. ali$tilar cunKu ;P yogurur gibi sefmeye bayiLiorum. gerCi ona uyuSs oLuoLardir kesin ama napaLim.. :P
kac ya$inda bibLo?

~Serra

Gezgin Köpek dedi ki...

Biblo 6 yaşında.Biblo alıştı senin deyiminle hamur gibi yoğrulmaya, bu yüzden keyif bile alıyor kimi zaman.