14 Mayıs 2008

Denizli Göleti


4 Mayıs Pazar günü hava belirsiz. Ne ben ne de Biblo'nun evde kalmaya niyeti var. Meteoroloji hava yağmurlu diyor. Karabulutlardan zaten belli. Biblo yerinde duramıyor. Bizde daha yakın olan Hacıllı Köyünden geçen Göksu Deresini ziyaret edelim, dere kenarında yağmurda yağsa yürüyüş yaparız diye yola koyulduk. Ağva sınırları içinde bulunan Göksu'ya defalarca gittik. Bu seferki planımız Göksu deresinden daha yukarı Dikenli köyüne doğru yürümek.
Yolumuzu Ballıkayalar üstünden Demirciler köyünden doğru belirledik. Ancak Demirciler köyünü henüz geçtikki yağmur başladı. Önce yavaş yavaş sonra iyice bastırınca planı iptal ettik. Bu durumda hemen yakınımızda olan Denizli Göletine doğru yöneldik. Denizli Göleti geçen sene bir kaç gelmiş ama yazın geldiğim manzara beni üzmüştü. Kuraklığın yaşandığı 2007 yazında Denizli Göleti neredeyse yok olmuştu. Çok çılız beslenen göl neredeyse tamamen kurumuştu. Öyleki sular 50-100 metre geriye çekilip çok küçük bir alanda su kalmıştı.

Haritamız:

Neyseki ilkbaharda bu manzara yok. Denizli Göleti dolu hatta fazla sular bentin oradan akıyor. Denizli Göleti çevresi daha çok piknikçiler tarafından ziyaret ediliyor. Maalesef çevresi çok temiz değil. Ağırlıklı olarak piknikçilerin çöpleri ile dolu. Burayı sevip, sürekli gelip birde kirletme mantığını anlamıyorum. Özellikle yazın sadece çöpler değil, ses kirliliği de son derece fazla oluyor. Doğanın sessizliğini, kuşların cıvıltısını engelleyen 1-2 Km kareye yayın yapan araçlardan yükselen müziği anlamak ise hiç mümkün değil. Bu yüzden yaz aylarında buradan da uzak duruyorum.
Denizli göletinin çevresinde balık avlayanlara da rastlamak mümkün. Sanırım sazan veya çıkıyordur. Ama yazın o kadar çok olta atan görebiliyorsunuz ki, yakında balık kalmaz.
Denizli göletine ilk önce tepeden bakıyoruz. Bu arada yağmurun hafiflemesini araç içinde bekliyoruz. Yanımda yağmurluk var ancak Biblo dışarı çıksa sırılsıklam olacak. Yağmur hafifleyince göletin yanına iniyoruz.

Biblo Hn hemen araçtan fırlayarak çamur deryasında yürümeye başladı.

Su bendinin üzerinden geçtikten sonra toprak yoldan ilerliyoruz. GPS'den gördüğümüz kadarıyla bu yol Darlık barajına kadar gidiyor. Bu yolda 7 Km kadar toprak yolda ilerledikten sonra geri dönüyoruz. Bu yol offroad için keyifli olabilecek bir yol.



Yürüyüş yapmak için Biblo ile çayırlık alana doğru gidiyoruz. Buradan gölete tepeden bakma fırsatını yakalıyoruz. Önce tepeye doğru sonra aşağı inerek ileri doğru yürüyüş yaparak geri dönüyoruz. Biblo ince ince yağan yağmurdan ıslandığı için çok uzun yürüyemiyoruz ve araçımıza binerek eve geri dönüş yolculuğuna başlıyoruz.

Hiç yorum yok: