28 Ocak 2007

Polonezköy Parkurundayız



Polonozköy'de kısa bir yürüyüş parkuru var. Parkur güzel ve 5 Km.ile kısa zaman bitirebileceğiniz bir parkur. Arabamızı yukarı park ediyoruz. Sonra yürüyüş başlıyor. Parkur sonundan arabaya olan mesafede 2-3 KM civarında. Yani 7-8 Km yürüyorsunuz. Araç parkı ücretsiz ve güvenli. Hemen Jandarma'nın yanına park ediyorsunuz. Ama bizim yaptığımız gibi aracınızda herhangibir değerli bir şey bulundurmayın.



Polonezköy'de biz yeme içme hiç yapmıyoruz. Fiyatlar pahalı. Eğer bizim gibi çok geziyorsanız %10 tasarruf bile 10 gezinizden birinin bedavaya gelmesi anlamına geliyor. Halbuki Polonezköy civarında 7.5 YTL'ye bile bal-kaymak, 4 çeşit leziz peynir, domates/salatalık, sınırsız çay, yanında köy ekmeği sunan, servisi iyi ve gülümser yerler var. Çok bol değil ama yeterli ve güzel bir kahvaltı yapabiliryorsunuz.

Biz çoğu zaman yanımızda içeceğimizi ve ekmek arası peynirimizi kendimiz getiriyoruz. Bence en iyi ve sağlıklısı bu. Zaten dağ başındaykende çok fazla şansınız çoğu zaman olmuyor. Tasarruf edip daha çok gezeceğiz...

25 Ocak 2007

Biblo'da Motorcu Oldu

Biblo ile her zamanki gibi her hafta sonu gezilerimiz devam ediyor. Sabah erken saatlerde başlayan yürüyüşlerimiz devam ediyor. Genellikle 15-20 KM yürüyoruz. Ama zamanımız olmadığı durumlarda bu 7-8 KM'ye düşebiliyor.

Neyse son 6-7 Aydan beri bir motor merakım oluştu. Bunun sonucunda 2 motorum bile oldu. Eğitim, Ehliyet derken artık rahatlıkla motora binebilir hale geldim. Artık kendime güvenir hale geldiğimden bugün Biblo ile motora bindik. Zaten o da ısrar edip duruyordu...

Aşağıda iki motorumun resimleri görülmekte. Biri Skyteam; dağ tepe gitmek için çok iyi bir motor, diğer ise BMW R1200C, tam bir canavar makine. İkisi aslında son derece birbirine zıt motorlar..


Peki Biblo motora nasıl bindi...İlki daha güvenli olduğu gerekcesi ile BMW 'ye bindik. Biblo'yu sırt çantası içine kafası dışarıda kalacak şekilde önüme aldım. Yani sırt çantasını sırtıma değil, göğsüme giydim. Biblo ilk harekette biraz çekindi. Ancak TEM'e çıktığımızda rüzgarı görünce "Yupiiii" diyerek kafasını dışarı çıkardı ve rüzgarın keyfini sürdü...

Artık Biblo'da motor gezilerimize gelebileceki o da daha fazla gezebilecek..Şimdi ona uygun kask yaptırmak için bir kaç girişimde bulunduk. Bakalım ölçüleri alındıktan sonra Kaskımızda yakında hazır olursa Biblo'nunda emniyetini sağlamış olacağız.

1 Ocak 2007

Hoşgeldin 2007


2006'da çok şey yaşadık. Güzeldi. Gezdik, gördük, öğrendik. Biblo'nun 2006 notlarını aşağıya yazdım.
:: Ormadan daha iyi yürür hale geldik
:: Bahçeli villamızdan taşındık :( Yeni taşındığımız yerin site adında bir yer olduğunu ve bahçesinin sadece bize ait olmadığını öğrendik.
:: Koca istedik, bulamadık. Öğrendik ki Bishon Frise Türkiye'de azmış.
:: Yemek istiyorsan insanlara kibarca havla
:: Murat'ı sabah erken kaldırmak için gidip yalamakla uğraşma, kulağına havla
:: Hava soğukken dereye atlamak üşütücü olabiliyor
:: Dağda önden ilerleki senin istediğin yere gidilsin
:: Arabada okşanmak istiyorsan, şoför elini vitese attığında, sende patini onun elinin üzerine at ve kendine doğru çek. Böylelikle elini kendine çekebiliyorsun ve Herkesin çok hoşuna gidiyor :)
:: Hafta 7 gün ve Cumartesi ve Pazarı sayarak ayırt edebiliyorum
:: Tam bir Piliç çevirmeyi kendi başına yeme. Hazmı zor oluyor.
:: Mama'da tercihim değişti. Hill's yerine Eukanuba çok daha fazla hoşuma gidiyor. Murat'a defalarca anlatmama rağmen yeni anladı.
:: Artık ödülün ne olduğunu öğreniyor sonra komutu yapıyorum. Biraz itiraz ediyor ama ben daha sabırlıyım.
:: Tasma Murat'ı istediğim yere götürmek için ideal bir şey. Tasma takmayınca onu sürükleyemiyorum. Takmayınca onun gittiği yere gitmek zorunda kalıyoruz.
:: Pasha (kedi arkadaşım) çok büyüdü. Bende daha kilolu artık.
:: Sevgili adayım ile tanıştım. Adı Pati..Çok şeker. Ama hemen yüz vermeyeceğim.

2007'de neler istiyor
:: Daha çok gezmek
:: Her gün en az üç kez kurabiye
:: Sabahları 3 saat, öğlenleri 3 saat, akşamları 3 saat gezmek
:: Murat'ın işini gücünü bırakıp, benle ilgilenmesini
:: Komutları ben vereceğim. Zaten öyle yapıyorum ama daha kolay olmasını istiyorum
:: Pati dahil 6 sevgilim olsun
:: 2 akşamda bir gezmeye farklı kişilere gidelim. Her akşam olmaz. Beyaz Ayımı özlerim.
:: Yeni giysiler, yeni oyuncaklar